Można zauważyć, że ludzie, którzy śpią dobrze, zazwyczaj zawsze energiczna, zdrowe i przyjemne. Czasami zdrowy sen przywraca siły i zmęczenie, nagromadzone w ciągu dnia, lepsze niż jakiekolwiek ćwiczenia. Jeśli cierpisz na bezsenność lub mieć niepokojące, nierówny sen, wziąć ze snem pigułkę do przełknięcia. Istnieje wiele prostych i nie powodują szkód w organizmie jest w stanie szybko i snem „pogłębienia”.
Film: Jak nauczyć dziecko zasypiać bez piersią i swing? [Supermamy]
Tajemnice starożytnych Chińczyków. Wcisnąć kciukiem lewej strony na przedniej części szyjki w lewo (figura 1), a następnie - po tętnicy szyjnej, w czterech punktach, w kierunku obojczyka. Te naciśnięcie powtarzać trzy razy z każdej strony, a następnie z trzema palcami przez trzy sekundy w każdym naciśnięciem trzech punktów odpowiadających rdzenia (fig. 2). Po tej prasie na trzech punktach wzdłuż tylnej powierzchni mięśni szyi po obu stronach kręgosłupa szyjnego, z obszaru rdzenia przedłużonego, a kończąc na górnej części obręczy barkowej. Pilna potrzeba zrobić trzy, dla trzech sekund. Nogi wyciągnięte, maksymalną zginać i prostować palucha do stymulowania krążenia krwi w kończynach dolnych.
Porady z systemu Andrew Levshinova
Odwołać się do Anioła Stróża. Aby uspokoić i zasnąć szybko, przed snem, skonsultować się anioła stróża „niewidzialny przyjaciel mojej duszy, a świadectwo moich działań, mój anioł stróż! Dziękuję za udział w moim losem i usług! Dawno bym spalił mnie w piekle za swoje frywolne i nagannych rzeczy, jeśli ty, mój anioł, ja nie poprosił o czas Boga do nawrócenia. Wstydzę się na myśl, że można zobaczyć moje działania, a przez cały czas są obecne na nich! Dziękuję, że ani mój grzech i zło jakiegokolwiek nałogu nie odwrócą się ode mnie, nie zostawiaj mnie i za mną wszędzie! Teraz nie zawieść swoich złych czynów, nie będę zawstydzić głupotę, będę słuchać swojego głosu, a ty bezinteresownie służyć mnie, a będę służyć innym. Nie zostawiaj mnie, mój anioł stróż, ale ode mnie prawdziwa katastrofa! Gdy godziny mojej śmierci, przyjdź do mnie w tej chwili, kiedy moja dusza oddzielona od ciała. Pocieszał mnie w walce przeciwko śmierci i ochrony, gdy przyjdę do wieczności! Kiedy ponownie połączony z ciałem i obecnych na Sądzie Ostatecznym, pomóż mi pamiętać moje dobre uczynki i doprowadzić mnie do królestwa niebieskiego! "
Igły do szycia. Kiedy rozebrać i położyć się na łóżku, usiąść na łóżku, dostać się do igły do szycia prawej, zginać prawą stopę i ostry koniec igły gwóźdź duży palec u nogi. Igła powinna poruszać się na powierzchni gwóźdź od dołu do krawędzi, wzdłuż linii równoległych procherchivaya gwóźdź. Ostrzegamy, że droga do szybkiego przejścia do snu jest bardzo silna i pewna niebezpieczeństwo: można spać z igłą w ręku. Dlatego trzeba starannie dbać o siebie, a przy pierwszych oznak senności przełożyć igłę na bok i spokojnie leżeć. zdrowy sen jest dla Ciebie.
Pomoc joga mudra. Usiądź na piętach, wydech, pochylać się ku przodowi i dotykać podłogi lub pad czoło. Ręce pociągnąć do przodu i somknite zamek. Pozostań w tej pozycji tak długo, jak nie zaczną opadać oko. Można nawet spać w tej pozycji.
Cisza dni przyciąga zdrowy sen w nocy. Staraj się nie rozmawiać z rodziną i współpracownikami, lub mówić tylko wtedy, gdy jest to absolutnie konieczne. Jeśli milczeć przez cały dzień, nie będą miały nadmiar emocji, zakłócając system nerwowy, i iść spać spokojnie w nocy.
Jeśli torturowanie trochę pamięci lub uczucie i nie zatrzymać się do rozmowy wewnętrznej z siebie, wtedy masz nagromadzonych problemów - i to one kolidować ze snu w nocy. W tym przypadku napisać na taśmie wszystkie swoje myśli. Zatem reprymendę, szybko zasnąć.
Ci, którzy nie spała całą noc - rada Rishi. Indian mędrcy - Riszi zalecane dla tych, którzy nie spać całą noc, ale chce zachować wigor i energię na następny dzień, aby szybko i spać następnej nocy tylko połowa położenie na czas snu. W wyniku nieprzespanej nocy, nasz organizm jest narażony na poważny stres, ale w tym samym czasie jest zbyt długi sen również stwarza wiele stresu i przeciążenia układu nerwowego. Ponadto Rishi poinformowani przed snem wypić herbatę z mlekiem, bez dodatku cukru.
niebieskie światło. Zaleca się, aby używać do szybkiego uśpienia niebieskiego światła lub lampy z niebieskim filtrem. Powiesić lampki w sypialni i włączyć przed pójściem do łóżka. Ta metoda Andrei Levshinov wielokrotnie próbowała na siebie i zaleca się wielu pacjentów. Praktyka pokazała swoją bezwarunkową efektywność.
Film: Jak nauczyć dziecko do snu nocnego snu / zdrowego dziecka
Jeżeli jednak jesteś rozmowny przez naturę, starają się powstrzymać i nie angażować się w niepotrzebne rozmowy z ludźmi w ciągu dnia. Na początku może to wydawać się trudne zadanie, ale wkrótce będzie widać pozytywne rezultaty.
woda. Dobroczynne działanie wody, jest dobrze znane. Przypomnijmy, na przykład, że w chrześcijańskim obrządku chrztu, gdy osoba myje wodą wybaczyć mu wszystkie swoje wcześniejsze grzechy, a jego dusza uspokaja. Na dobry sen dźwięku, polecam wziąć kąpiel na 40 minut przed pójściem do łóżka. Temperatura kąpieli wodnej powinna być taka, że skóra na ciele nie rumieni. czas kąpieli - 15-20 minut. Po kąpieli jest przydatna do picia uspokajające ziołowe serii wlew, mięta, oregano i kwiatów nagietka.